И Модул

Приказка по НП ” Осигуряване на съвременна образователна среда” И Модул” Културните институции като образователна среда” към МОН и подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране – 2 март 2023г.

Част 1:

Тъй като всички приказки започват с „Имало едно време … „ и ние мислим така да започнем.

Така …

Имало едно време едни деца, които толкова много обичали шоколад, че даже им се наложило да слушат за да може учителите и директорката на ОУ „Кочо Честименски“ да ги заведат на шоколадова фабрика. Да, наистина! Шоколадова фабрика! Фабрика, която се намира в града на тепетата – град Пловдив и е с интересното име „Гайо“.

Когато децата и учителите влезли в сградата на шоколивницата, една много любезна млада дама им разказа за плода какао. Всички гледали и слушали в захлас любопитното за какаовите шушулки, цвета на какаовите зърна и за шоколада от какаово масло. Всички се докоснали до самият плод.

Това разбира се не е всичко!!!

Всички влезли в производствената база и за голямо щастие всички си направили сам – самички ШОКОЛАД. Преживяването било колкото върховно, толкова и сладко, защото след като украсили какаовите си творения, с това което най-много обичали – кокос, ядки или сушени плодове…

Изчакали малко, докато стегне шоколада в хладилника и после…? „Мммм вкусно си го хапнали“.